Veste bună de la Ministerul Transporturilor! S-a emis autorizația de reabilitare a drumului care leagă Becleanul de Salva! Informația a fost confirmată și de șeful Secţiei Bistriţa a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, Alexandru Slavita. 

„În 15 iulie au fost emise cele două autorizaţii. Luni am predat deja amplasamentul pentru DN 17C, iar astăzi (n.n. – marţi) vom face aceeaşi procedură şi pentru DN 17D. Constructorii sunt pregătiţi şi cred că lucrările vor începe de săptămâna viitoare. Până în toamnă, execuţia ar putea să se apropie de final, asta datorită soluţiei tehnice alese”, a declarat ing. Alexandru Slavitacitat de rasunetul.ro.

Potrivit sursei citate, pentru DN 17 D, lucrările de ranforsare a sistemului rutier pe sectorul de drum de la km 0+0750-21+660, adică de la ieşirea din Coldău până la Salva, vor fi executate de Strabag. La debutul licitaţiei, valoarea contractului era estimată la 21,6 milioane lei (fără TVA).

Contractul de „Ranforsare sistem rutier a sectorului de drum DN 17 C km 9+020 – 26+050″, de la Dumitra la Salva, a fost adjudecat de SC DIFERIT SRL din Cluj-Napoca. Lucrările prevăzute se efectuează în funcţie de sistemul rutier existent, inclusiv lucrări de reciclare in situ. Valoarea estimată, la data lansării procedurii de achiziţie, era estimată la peste 13 milioane lei, fără TVA.

Citește și: CENTURA ocolitoare a Becleanului, aproape de realitate! Ce proiect IMPORTANT va fi pus în aplicare

Citește și: Planuri concrete pentru decongestionarea traficului la Beclean. Unde vor fi montate primele semafoare