Va fi construit un pod peste pârâul Meleş, la Rusu de Jos! Vestea a fost confirmată de către administrația locală, care a menționat pentru Știri din Beclean faptul că lucrările vor fi finanțate în 2018 prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

​Principalul argument pentru care este nevoie de acest pod este faptul că majoritatea terenurilor agricole se află peste râul Meleş, iar în prezent nu există nici un pod solid de trecere, astfel încât localnicii să poată traversa de pe un mal pe celălalt cu utilaje grele pentru a-şi transporta cerealele sau pentru a efectua lucrări agricole.

„Localitate aparţinătoare de oraşul Beclean, cu toții știm că satul Rusu de Jos are ca activitate principală agricultura şi creşterea animalelor. Pentru a ajuta locuitorii din Rusu de Jos să ajungă mai uşor la terenurile lor agricole, administraţia publică locală a oraşului Beclean are pe agenda de priorităţi a perioadei următoare şi construirea în zona centrală a localităţii a unui pod peste râul Meleş. Apoi acest pod va fi legat cu drumuri de acces la el pe fiecare mal al Meleşului”, au precizat pentru Știri din Beclean reprezentanții administrației locale.

Pentru construirea podului va fi alocată în anul 2018 suma de 980.000 de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Citește și: Proiectul european de 5 milioane de euro prin care se vor moderniza numeroase străzi din Beclean a fost admis! Iată mesajul transmis de primarul Nicolae Moldovan