Centura ocolitoare a Becleanului și cea a Bistriţei sunt prinse în proiectul de realizare a drumului expres Turda – Halmeu, drum care se va întinde pe 320 de kilometri, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă. 

„În urmă cu o lună de zile, am primit vestea că centura municipiului Bistriţa este prinsă în drumul expres, la fel ca şi centura ocolitoare a oraşului Beclean. Avem promisiunea Guvernului României că, din 2018, încep studiile pentru drumul expres care va rezolva şi celelalte două mari probleme pe care le avem. Într-o următoare etapă va trebui să găsim împreună cu Guvernul soluţia pentru racordarea la Iaşi-Târgu Mureş prin zona Reghinului, dar eu cred că, la momentul oportun vom purta discuţiile despre celălalt drum expres care să lege judeţul de autostrada Iaşi-Târgu Mureş”, a spus Radu Moldovan, citat de Timp Online.

Construcţia drumului expres Turda – Halmeu în lungime de peste 320 de kilometri, va începe mai repede decât este prevăzut în Master Planul General de Transport al României, a anunţat al Bistriţa ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

„Drumul expres este un proiect extraordinar de important. Se întinde pe 4 judeţe, are o lungime de 320 de km. Pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, drumul se va întinde pe peste 120 de km. Drumul e prevăzut în Master Planul General de Transport. Acesta e finanţat prin fonduri europene. Având în vedere că ne dorim să avem o absorbţie pozitivă şi în creştere pe proiectele finanţate cu fonduri europene, am discutat cu premierul Sorin Grindeanu şi am stabilit ca drumul expres, deşi era prevăzut din 2020, să îl tragem mai aproape şi, începând din 2018, să lansăm procedurile de achiziţie pentru studiul de fezabilitate pentru acest drum expres”, a spus Răzvan Cuc.