Vicepremierul României, Paul Stănescu, totdată și ministru al Dezvoltării Regionale în Guvernul Tudose, va face o vizită de lucru în comuna Căianu Mic. Stănescu este așteptat sâmbătă, 2 decembrie, pe Valea Țibleșului pentru inaugurarea unor grădinițe noi în Căianu Mic, Căianu Mare și Dobric. 

Primarul din Căianu Mic, Paul Știr, a transmis faptul că toate cele trei unități de învățământ preșcolar au fost realizate cu fonduri de la Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice si Fondurilor Europene și Ministerul Educatiei, fonduri de la Consiliul Judetean Bistrita-Năsăud, precum și contribuții alocate din bugetul local al comunei Cãianu Mic.

„Oameni buni, am deosebita plãcere sã vã anunt cã, în ziua de sâmbãtã, 2 decembrie, vom inaugura cele trei Grãdinite din localitãtile Dobric, Cãianu Mic si Cãianu Mare. Inaugurãrile se vor desfãsura dupã urmãtorul program: începând cu ora 12:30 la Dobric, ora 13:00 la Cãianu Mic, iar de la ora 14:00 la Cãianu Mare. Grãdinitele mentionate mai sus, au fost realizate cu fonduri de la Guvernul României prin Ministerul Dezvoltãrii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene si Ministerul Educatiei, fonduri de la Consiliul Judetean Bistrita-Nãsãud, precum si contributii alocate din bugetul local al comunei Cãianu Mic. La evenimentele de sâmbãtã, vor participa domnii Paul Stãnescu, Vicepremier si Ministru al dezvoltãrii regionale în Guvernul României, Emil-Radu Moldovan, presedinte al Consiliului Judeatean BN, Vasile Puica, vicepresedinte al consiliului judetean BN, Ovidiu Frent, prefect al judetului BN, Ciprian Ceclan, subprefect al judetului BN, Florin Moldovan, administrator public al judetului BN, Daniel Suciu, deputat, Denes Ioan, senator, Nicu Moldovan, primar al orasului Beclean, doamna Camelia Tabãrã, inspector scolar general, reprezentanti ai administratiilor publice locale din judetul nostru, dar si alte oficialitãti din forurile de conducere ale judetului Bistrita-Nãsãud. Vã invit cu drag sã participati, în numãr cât mai mare, în fiecare localitate, la sãrbãtorirea acestor momente foarte importante pentru comuna noastrã! Împreunã, suntem o comunitate unitã, o comunitate puternicã, o comunitate care reuseste! Multumim Bunului Dumnezeu pentru toate lucrurile!”, este mesajul transmis de către primarul Paul Știr pe pagina sa de Facebook unde se pot vedea și câteva fotografii cu noile clădiri.

Vă amintim că Paul Știr se află acum la al doilea mandat de primar al comunei Căianu Mic, la primele alegeri fiind considerat cel mai tânăr primar din țară, caștigând în 2012 la doar 23 de ani fotoliul de primar. Atunci, a candidat de pe listele PP-DD, doi ani mai târziu însă a devenit independent. Între timp, în 2015, a decis să se înscrie în PSD, iar în 2016 a câștigat din nou alegerile locale în mod detașat față de contracandidații săi, de data aceasta de pe listele Partidului Social Democrat.

Citește și: Premieră pentru Căianu Mic! Schimbarea importantă pe care primarul Paul Știr vrea să o facă în comună