Viitură pe Valea Budacului! Ploaia torenţială a umflat apele râului Budac, care s-a revărsat apoi în zeci de gospodării din satele Budacu de Sus şi Petriş.

Potrivit TimpOnline.ro, viitura a luat cu ea animale şi păsări din curţile sătenilor care au scăpat, din fericire, nevătămaţi. Nu mai puțin de 30 de case au fost afectate, iar 50 de persoane au fost evacuate, a precizat ISU „Bistrița”.

A fost o rupere de nori, au spus bătrânii pentru sursa citată, care nu ar fi durat mai mult de o jumătate de oră, suficient pentru ca apele să se umfle şi să pornească nervoase la vale. Viitura a despărţit satul în două. Unii localnici au luptat până în ultimul moment să salveze din calea apelor materiale de construcţii şi alte bunuri.

Imediat la faţa locului au sosit reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă care au sărit în ajutorul oamenilor.

image

Noul primar al comunei Cetate, Lucian Tarniţă, s-a aflat şi el în mijlocul sătenilor pe care i-a îndrumat să iasă din gospodăriile afectate de ape, să ocolească zona inundată pe dealul din spatele lor şi să ajungă la căminul cultural unde primăria le-a oferit spaţiu de cazare până se mai retrag apele.

Citiți mai departe pe TimpOnline.ro.