Citim Împreună România (C.I.R.) a celebrat pe 1 februarie, împreună cu mii de copii şi cu sute de părinți, educatori, învățători, profesori, bibliotecari, librari și pasionați de lectură din întreaga țară, Ziua Internaţională a Cititului Împreună (Z.I.C.I.).

Aflată la a treia ediție națională, Z.I.C.I. România este parte a unui eveniment global organizat de către Lit World (http://www.litworld.org/și marcat anual de milioane de oameni în peste 100 de țări.

Scopul manifestărilor este să se trimită un mesaj puternic tuturor celor implicaţi în creşterea unui copil – părinţilor, profesorilor, dar şi factorilor de decizie: că fiecare copil merită să i se citească 20 de minute pe zi, începând din prima sa zi de viaţă şi până când poate citi singur.

Tema de anul acesta a fost ,,ZICI ca să ŞTIM” (ştiinţă, tehnologie, inginerie, matematică) – o simbioză perfectă între lectură şi învăţare.

Şcoala Gimnazială „Grigore Silaşi” Beclean s-a alăturat acestui eveniment internaţional printr-o serie de activităţi ce încurajează cititul cu voce tare. Sesiunile de lectură au stârnit imaginaţia copiilor cu poveşti incitante care i-au provocat să pătrundă în lumea matematicii, ştiinţei şi tehnologiei, dezvăluindu-le un loc fascinant pe măsura curiozităţii şi isteţimii lor.

Activităţile au generat un interes deosebit față de comunicarea verbală şi alte forme de comunicare. Sesiunile de lectură au fost urmate de dezbateri, iar copiii au fost provocaţi să-și exprime gândurile, ideile și să pună întrebări.

Aceste activităţi au încurajat cititul cu voce tare, dăruind elevilor o oră de relaxare şi evadare din rutină.

Pentru buna desfăşurare a activităţilor au colaborat prof. înv. primar Ileana Cristea, prof. înv. primar Veturia Seserman, prof. Carmen Valeria Szasz şi bibliotecara Viorica Mureșan-Zăgrean.”