Zilele Becleanului 2016. Alex Velea, Pepe, Direcția 5, Raluka, Ami și Ellie White sunt artiștii care au fost invitați să urce anul acesta pe scena Zilelor Becleanului, spre încântarea orășenilor. Evenimentul care va marca 781 de ani de atestare documentară a urbei de pe Someș se va desfășura în perioada 18-21 august, de joi până duminică.

Dacă zilele de joi și vineri sunt dedicate deschiderii oficiale și evenimentelor culturale și sportive, zilele de sâmbătă și duminică sunt cele rezervate concertelor în aer liber, atât cu muzică populară, cât și ușoară. Pentru a se bucura de spectacol, toți beclenarii sunt așteptați în Piața Mare, acolo unde administrația locală va organiza ediția a XIV-a a Zilelor orașului.

Ca de fiecare dată, oamenii vor putea să-și cumpere băutură și mâncare de la tarabele care vor fi amplasate în zonă, iar copiii se vor putea bucura de jocuri în aer liber.

Potrivit Primăriei Beclean, sâmbătă vor cânta mai mulți artiști de muzică populară, principalul invitat fiind Cristian Pomohaci. La programul de muzică ușoară au fost invitați Raluka, Ami și Alex Velea. Duminică, va fi rândul altor artiști de muzică populară în frunte cu Văru’ Săndel, iar la secțiunea „muzică ușoară” vor cânta Ellie White, Pepe și Direcția 5.

Zilele Becleanului 2016 se vor încheia duminică după încheierea concertului cu un foc de artificii. Știri din Beclean va reveni cu programul complet al evenimentului, imediat ce acesta va fi pus la punct de Primăria orașului Beclean.

Zilele Becleanului 2016, desfășurare amplă

Interesant este faptul că anul acesta Primăria Beclean a ales să decaleze Zilele orașului Beclean pentru luna august, deși în mod tradițional evenimentul se desfășura până acum la finalul lunii iunie. Motivul? S-a vrut ca în fiecare lună de vară să se organizeze ceva la Beclean, pentru a le oferi și turiștilor de la Băile Figa un motiv în plus să rămână în oraș mai multe zile.

De pildă, Festivalul Celtic Transilvania, care se va desfășura în perioada 22-24 iulie, este evenimentul principal al lunii iulie, desfășurat de asemenea sub egida „Zilelor orașului”, la care se pot aduna mii de oameni pentru a se bucura împreună de muzică bună și activități diverse.

Citește și: Zilele Becleanului 2015. Lidia Buble, What s Up și Proconsul vor cânta la Zilele Orașului Beclean 2015