Zilele Becleanului 2016. Prima zi de concerte, cea de sâmbătă, a debutat cu dreptul la BECLEAN, în fața unui public numeros. Mii de beclenari s-au adunat în Piața Mare pentru a se bucura de sărbătoarea orașului de pe Someș. 

Văru’ Săndel, Cristina Retegan și Cristian Pomohaci sunt artiștii de muzică populară care „au spart gheața” și i-au încântat pe beclenari cu melodiile lor de suflet.

Înainte de concertul de muzică ușoară, primarul Nicolae Moldovan a urcat pe scenă alături de o delegație de polonezi, prezenți în orașul de pe Someș în aceste zile de sărbătoare. Prezentat de Cristian Pomohaci, primarul Nicolae Moldovan a fredonat câteva versuri ale unei melodii populare, în aplauzele tuturor.

„Dragii mei, mă bucur că ne sărbătorim orașul împreună în număr așa de mare și că îi avem alături de noi pe oaspeții noștri de seamă din Polonia. La mulți ani, Beclean! „, a spus primarul în fața beclenarilor, cu zâmbetul pe buze.

Mai departe, seara a continuat cu Raluka, Ami și Alex Velea, care au făcut show de zile mari. Alex Velea, prezent pentru prima dată la Zilele Becleanului a fost extrem de impresionat de primirea de care a avut parte în orașul de pe Someș.