Cea de-a XV-a ediție a Zilelor Becleanului s-a încheiat duminică, 2 iulie, cu un show de zile mari. Dacă în prima parte a serii, Sergiu Vitalian Vaida cu „Nănașii” au asigurat buna dispoziție atât de pe scenă, cât și din mijlocul mulțimii, în cea de-a doua parte a serii, artiștii Anda Adam, trupa Taxi și Alina Eremia au reușit să capteze publicul beclenar într-o atmosferă de poveste. 

Totul a început în jurul orei 19.00, când pe scena amplasată în Piața Mare din Beclean au urcat mai mulți artiști, printre care ansamblul Someșana Năsăud, ansamblul maghiar Alma Virag, ansamblul Mara Sighetu Marmaţiei și Sergiu Vitalian Vaida cu „Nănaşii”. Aceștia din urmă au impresionat miile de spectatori printr-un număr special de glume și cântece populare. La un moment dat, Sergiu Vitalian Vaida a fost și în mijlocul mulțimii, spre deliciul audienței.

Primarul Nicolae Moldovan a fost adus pe scenă de către Sergiu Vitalian Vaida, de unde le-a mulțumit beclenarilor pentru prezența în număr mare la Zilele Becleanului, urându-le totodată „la mulți ani”.

Anda Adam, impresionată de beclenari

În jurul orei 21.00, în fața unei piețe pline de oameni și-a făcut apariția Anda Adam, care a fost întâmpinată cu ropote de aplauze. Impresionată de publicul numeros, cântăreața a postat o fotografie pe rețeaua de socializare Facebook, cu mențiunea: „A voastră ❤”.

Și trupa Taxi avut parte de o primire călduroasă, publicul fredonând mai multe melodii deodată cu solistul Dan Teodorescu, printre care „Cele doua cuvinte (n.r.: te iubesc)”.

Ultima care a urcat pe scenă și prezentată de Mariana Harosa și Daniel Deneș, a fost cântăreața Alina Eremia, care a făcut un show de zile mari și le-a mulțumit tuturor pentru prezență, dar și pentru aplauze.

La final, aproape de miezul nopții, mii de beclenari au asistat împreună la un foc de artificii, prin care s-a marcat închiderea Zilelor Orașului Beclean.

Vă amintim că anul acesta s-au sărbătorit 782 de ani de la prima atestare documentară a orașului de pe Someș.