Deschiderea oficială a Zilelor Orașului Beclean a avut loc vineri în piațeta de lângă Primăria Beclean, în prezența unui public numeros format din oficialități, dar și simpli cetățeni.

Deși evenimentul a fost programat să înceapă la ora 12.00, a avut o întârziere de câteva minute.

Invitatul principal, Ministrul Finanțelor Publice Eugen Teodorovici, a ajuns la Beclean direct de la o conferință de presă care a avut loc vineri dimineața la Bistrița.

Invitat de primarul Nicolae Moldovan să ia cuvântul, ministrul Teodorovici a ținut mai întâi să-și ceară scuze pentru ținuta sport pe care a ales s-o îmbrace la ceremonie și a ținut mai departe să îi asigure pe beclenari de tot sprijinul său.

„Vă rog să mă scuzați pentru costumația mea mai sport de azi, e așa mai de teren. Vreau să vă felicit pentru dezvoltarea voastră și să vă asigur că aveți în mine un partener de nădejde. Vă voi sprijini în orice problemă și chiar vă rog să mă căutați pentru orice sesizare”, a menționat ministrul Eugen Teodorovici în discursul său.

Mai aproape de sufletul beclenarilor a fost președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, care a subliniat faptul că Becleanul este un exemplu de comunitate unită și că își dorește ca în Anul Centenarului toate comunitățile să ia exemplu de la orașul de pe Someș, din toate punctele de vedere.

„Este foarte adevărat că orașul Beclean și-a schimbat fundamental fața în ultimii ani și asta s-a făcut cu foarte multă muncă. Am spus-o de fiecare dată: vă felicit și vă mulțumesc pentru faptul că sunteți o comunitate unită. Atunci când există o comunitate unită, când energiile se folosesc în scop pozitiv, când toată lumea trage într-o singură direcție, lucrurile se pot mișca. Și în Beclean s-au întâmplat minuni și lucrul ăsta se vede cu ochiul liber. E o bucurie mare pentru mine că e alături de noi si prietenul nostru Eugen Teodorovici. E un om care ascultă și care acționează spre binele tuturor. Ne dorim să fim utili comunității și să fim alături de oameni. Sunt convins că deși e o perioadă complicată și grea, cu oameni ca Eugen se pot mișca lucrurile înainte, cu viziune. Le doresc tuturor beclenarilor mult succes și la mulți ani!”, a spus președintele CJ BN, Emil Radu Moldovan.

Primarul Nicolae Moldovan a subliniat faptul că în perioada 2020-2027 Becleanul va deveni un „Smart-City” și că în următoarea perioadă orașul de pe Someș se va dezvolta cu ajutorul unor proiecte în valoare totală de 30 de milioane de euro.

Vă amintim, Zilele Becleanului 2018 se vor desfășura anul acesta în perioada 6-7-8 iulie 2018, în locul devenit deja traditional pentru eveniment, în Piața Mare a orașului.

Mira, Julia Jianu (ex trupa Sexy), Alb&Negru, Alexandra Ungureanu, DJ Project și Talisman vor fi câțiva dintre artiștii invitați să susțină concerte.

Surpriza Zilelor Becleanului 2018 este, de departe, prezența trupei Carla’s Dreams, una dintre cele mai în vogă la ora actuală în România.

Mai mult, având în vedere că ediția din acest an a Zilelor Becleanului se desfășoară în Anul Centenarului, organizatorii s-au gândit să pregătească două focuri de artificii, vineri și duminică.

Zilele Becleanului 2018. Programul complet al desfășurării Zilelor Orașului Beclean 2018 pe ore în fiecare zi – FOTO