Papa Francisc a primit un tort creat la Beclean, la inițiativa preotului greco-catolic Ciprian Alin Cîndea.

Prezent într-un pelerinaj de câteva zile în România, Sanctitatea Sa a fost servit la Blaj cu un tort comandat de către preotul Alin Cîndea la Cofetăria Linquenda și decorat de către artista beclenară Marinela Mureșan.

“Cu emotie am lucrat si tot cu emotie pot acum sa va arat proiectul cel mai recent, foarte drag sufletului meu!
Am avut bucuria si onoarea de a decora tortul care i-a fost servit ieri, la Blaj, Sanctitatii Sale Papa Francisc si suitei sale.
Am lucrat in colaborare cu Cofetaria Linqenda Beclean, pe un model dat, pentru care eu am avut, totusi, libertatea de a realiza decorul floral. Am ales trandafirii albi, preferati de Papa Francisc si o specie de Helleborus, special creata de o firma italiana si dedicata Sanctitatii sale, la care am adaugat o Rochita randunicii, fragila, delicata, dar, in acelasi timp rezistenta si tenace.
Multumesc Preasfintitului Episcop Claudiu si Parintelui Alin Ciprian Cindea pentru provocare!”, a transmis artista Marinela Mureșan pe pagina sa de Facebook “Sugar flowers made by Marinela Muresan”.

Vă amintim faptul că Marinela Mureșan a început să creeze flori din zahăr speciale pentru decorarea torturilor din pură pasiune.

A renunțat la cariera sa didactică în favoarea artei în domeniul cofetăriei, azi bucurându-se de notorietate în domeniu și organizând numeroase cursuri de perfecționare peste tot prin țară pentru a instrui și alți cofetari să creeze flori din zahăr sau alte paste speciale.

De altfel, Marinela Mureșan este printre puținii artiști cofetari români care pot să reproducă flori naturale cu o precizie incredibilă, numai din materiale comestibile și cu tehnici bine studiate.