Centrul Școlar de Educație Incluzivă Beclean a sărbătorit 40 de ani de la înființarea instituției de învățământ.

Patruzeci de ani de existență. E mult ? E puțin ? Depinde. Pentru univers – o picătură într-un ocean. Pentru noi – o viață de om. Ceea ce nu e puțin lucru.  Azi sunt momente emoționante pentru toți cei ce se simt legați de această unitate de învățământ, de spiritul ce domnește în el. Aniversarea ei, dincolo de recunoașterea tradiției și a valorii, înseamnă, mai ales, un moment încărcat de emoții și de bucurii, un moment unic de reîntâlnire și de evocare a unor clipe minunate”, a spus d-na Gabriela Rusu, directorul unității de învățământ în cuvântul de deschidere adresat invitaților la această manifestare.

La eveniment au participat cadre didactice care de-a lungul timpului și-au desfășurat activitatea în această unitate de învățământ, foști directori ai unității școlare, directori de școli din învățământul special județean,  factori de specialitate din cadrul autorităţilor locale şi judeţene, invitaţi din cadrul comunităţii: primarul Nicolae Moldovan și viceprimarul MatheȘtefan, Deak Zoltan, inspector general adjunct și Daniela Hudrea, inspector de specialitate de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa—Năsăud, Flaviu Giurgiuca – consilier județean, Valeriu Rișco, comisar șef, Poliția Orașului Beclean, Sînziana Săsărman, șef centru al Centrului de Protecţia Copilului Beclean. 

În cadrul manifestării s-a scos în evidență faptul că, în cei 40 de ani de existență  instituția nu și-a pierdut identitatea, ci a știut să se redescopere, să țină pasul cu cerințele sociale aflate în continuă transformare, să devină un adevărat templu al educației speciale și specializate pentru copiii cu cerințe educaționale speciale. Armonizarea ofertei educaționale a școlii s-a realizat prin diversificarea și flexibilizarea serviciilor educaționale în funcție de nevoile beneficiarilor primari și secundari ai procesului educațional.  

Activitățile manifestării au cuprins: ”Arc peste timp”- scurt istoric al instituției școlare prezentat într-un film documentar, realizat de doamnele director prof. Gabriela Rusu și director adjunct prof. Emese Szekely, un colaj de activități educative și extrașcolare, prezentat de doamna prof. Anica Cîrlejan, consilier educativ, Relația școală – familie comunitate, material prezentat de d-na prof. Crina Lup, Ne mândrim cu absolvenții noștri, material audio-video și prezentare realizată de doamna prof. Lia Afrim. A urmat un program artistic festiv prezentat de elevii școlii, de cadrele didactice din școală și de invitatul special, interpretul de muzică populară Radu Arcălean. A urmat un program de socializare a participanţilor, ocazie cu care s-au depănat amintiri, s-au evocat momente din viața școlii.” – ​Comunicat CSEI Beclean